Image

Special Projects

100_1094 (800x600)

A before picture of the schoolhouse

Schoolhouse Preservation

The schoolhouse is in its final phase of restoration. National Park Service funds will be used for installing floor registers and filter grille to complete the HVAC system, installing wood flooring, installing light fixtures, switches, outlets, and panels to complete the electrical system, replacing crawl space access doors with metal bars, completing the stone walkway at the western entrance, replacing metal louvers on the cupola with painted wood louvers, and replacing an inappropriate concrete stoop at the southeastern entrance with a porch.

West end 2 13 15 (800x450)

An after picture of the schoolhouse

It has also gotten a much-needed coat of paint on the exterior, and has had storm windows installed to help make it more energy efficient.

Respectfully submitted by:

Cynthia Stacy

Special Projects Manager / NAGPRA